sondakika Yargıtay seçiminde düğüm çözülüyor sondakika Haberlericnn

Son Dakika Türkiye Gündem Haberleri - Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılan başkanlık seçimlerinin 35. tur oy...

Son dakika haberleri net - >Yargıtay başkanlığı görevine 24 Mart 2020'de seçilen Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart itibarıyla doldu. Bu kapsamda yüksek mahkemenin 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek için Yargıtay üyeleri 25 Mart’tan bu yana yeni başkanı belirlemek için sandık başına gidiyor.

Başkan seçilebilmek için bir adayın, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan 175 oyu alması gerekiyor. Bugüne kadar yapılan 35 turda salt çoğunluk sağlayan bir aday olmadı. Mevcut Yargıtay Başkanı Akarca, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk en çok oy alan isimler arasında yer aldı. 

36. turun yapılması beklenirken önemli bir gelişme yaşandı. Yargıtay Başkanlığı için 13 Mayıs’ta yapılacak seçimde Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk aday olmayacağını duyurdu.

Yargıtay başkanlığı için 13 Mayıs Pazartesi günü yapılacak 36. turda başka bir aday çıkmaz ise daha önceki turlarda aday olan mevcut Başkan Mehmet Akarca ile Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez yarışacak.

- Son dakika haberleri net

sondakika Yargıtay seçiminde düğüm çözülüyor sondakika Haberlericnn